Fredag 8/4

SÅG NI ATT VIMPELN VID SÖSDALA ART&DESIGN ROOM VAR UPPSATT PÅ FREDAGEN som ett tecken på att det var öppet? Om ni såg det så såg ni i syne för det var inte öppet. Men kanske är det öppet där kommande lördag och det finns två anledningar till det i så fall. Dels är det Sösdala Vårmarknad denna dag och dels är det Konstrundan Mittskåne vilken då inletts. Emelie Ånskog ställer ut i den före detta banklokalen.
Nu är det helg och den kan inledas på många olika sätt. Ett bra sätt är att besöka Torglördagen på Torget där det är försäljningar från 9-13. Bland annat kommer Sösdala Rödakorsgrupp sälja dörrkransar, Påskris och Påskliljor. Dels kommer IOGT-NTO sälja Påskris med färgglada handvirkade hattar. Men man säljer också inkokta rödbetor, sylt, marmelad och hemkokt blandsaft. Även en grupp ungdomar medverkar med kakförsäljning och inkomsterna för detta tillfaller Ukrainas barn.
I RETUR-skafferiet kommer Runa att sälja Munkatorpslimpan och lite andra närproducerat. Här kan man också ta sig en fika klockan 11-13. Martin Ånskogs handsnidade kycklingar och koltrastar säljs ocksåhär liksom en hel del annat.
Sösdala Art&DesignRoom har öppet 11-14 och sedvanligt är det massor av vackra konstverk som pryder lokalen liksom Samuel Eks designmöbler mm.
Ute på Asmoarp börjar också Påsken denna lördag. Sedvanligt vackra blemmor och påskpynt liksom fikatillfälle med goda hembakade kakor mm finns det här. Missa inte detta tillfälle. 9-16 är det öppet så även på söndag och övriga dagar fram till Påskdagen.
Vannaröds Slottspark kommer att vårstädas denna lördag. Medtag räfsa och kom och hjälp Ronny och Christer och övriga i styrelsen att städa parken inför vårens ankomst och sommarens olika evenemang. Klockan 13.00 denna lördag är det seriepremiär för Sösdala. Då möter man på ”Hemmaplan” som denna dag är konstgräset på Sparbanksvallen i Bjärnum. Linderöds IF är de som utgöt motståndet.
Som vanligt är det också en hel del ”sakrala aktiviteter” i Helgen och då företrädesvis på söndagen. Tureholmskyrkan inbjuder till Gudstjänst förch sjunger. Det hela avslutas med kyrkkaffe. I Kyrkans Hus är det Gudstjänst 14.00 och här är det Joakim Blomqvist som predikar. Även här avslutar man samlingen med kyrkkaffe.
I Norra Mellby kyrka är det ”Gratiskonsert” 17.00. Här blir det sång av manskören ”Kvartettrarna” vilka framför vårsånger och annan musik av Otto Lindblad och Hugo Alfvén.
NU ÄR DET VÅR och då har Boulespelarna plockat fram sina bästa klot och på allvar alla åldrar klockan 10.00. Medverkar här gör också Equmeniascouterna. I Pingstkyrkan är det Gudstjänst 11.00 och här predikar Ivar Ekh medan Samuel och Maria spelar obörjat träningen inför alla de olika tävlingarna. 14.00 blåser ordningstjejen Berit Sandahl startsignalen och kloten kastas ut i jakten på ”lillen”.
Ha nu en fin helg och glöm inte bort att köpa en BingoLott till söndagens spel i TV4

Lämna ett svar