Bli medlem

Bli medlem i Sösdala Alliansen

Fyll i alla uppgifter och klicka på skicka-knappen längst ner på sidan.

Namn *

Telefonnr *

E-post *

Adress *

Postnr *

Ort *

Nyheter

2022/05/02

Tyck till om kommunens översiktsplan

När kommunen växer behövs fler bostäder, arbetsplatser, parker, grönområden och service som butiker, infrastruktur, skolor, bibliotek, vatten och avlopp. För att det ska vara möjligt behövs en långsiktig planering. Översiktsplanen anger hur den fysiska miljön ska användas, utvecklas och bevaras på lång sikt, fram mot år 2040.

 

Nu när förslaget till ny översiktsplan är ute på en förnyad granskning har du återigen möjlighet att lämna synpunkter på förslaget fram till och med den 3 juli 2022.

 

Förnyad granskning

Förslaget till ny översiktsplan var ute på granskning under hösten 2021. Sedan dess har förslaget ändrats och behöver därför ut på en förnyad granskning.

 

Några av de större ändringarna i förslaget är:

 

  • Nävlingeåsen är inte längre utpekat som område för vindkraftverk

  • På längre sikt ska kommunen verka för en omdragning av väg 117 utanför Bjärnum och Vittsjö

  • På längre sikt ska kommunen verka för att tågstationer ska etableras i de orter som ligger längs med befintlig järnväg.
 
 

Granskningsförslag till ny översiktsplan

 
Framsidan på dokumentet Översiktsplan för Hässleholms kommun - förnyat granskningsförslag.                 

Översiktsplan för Hässleholms kommun - förnyat granskningsförslag

                     

 

 Dialogmöte

Torsdagen den 2 juni mellan klockan 16.00 och 19.00 kommer ett dialogmöte i form av ett ÖP-mingel hållas i Stadshusets foajé. Tjänstepersoner från arbetsgruppen till översiktsplanen kommer vara på plats och svara på dina frågor och funderingar kring översiktsplanen. Du behöver inte boka dig utan det går bra att dyka upp när det passar dig.

 

Lämna synpunkter

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden behöver dina synpunkter på översiktsplanen senast den senast den 3 juli 2022. Märk brevet eller mejlet ”BN 2017-12” och ange ditt namn och kontaktuppgifter.

 

Skicka synpunkterna skriftligen till miljö- och stadsbyggnadsnämnden via epost

 

eller via vanlig post till:

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden
Hässleholms kommun
281 80 HÄSSLEHOLM

 

Varför behöver vi ha en översiktsplan?

Förslaget till den nya översiktsplanen tar sikte på Hässleholms kommun år 2040. Den anger strategier för hur kommunen kan utvecklas de kommande 20 åren.

 

En översiktsplan anger visionen för utvecklingen av den fysiska miljön och fungerar som vägledning för att planera mark- och vattenanvändningen. Det är översiktsplanen som tillsammans med strategier och fördjupade översiktsplaner leder till mer specifika handlingsplaner och detaljplaner. Planer som kommunen sedan använder för att exempelvis avgöra vad som får byggas var, vilka grönområden som ska bevaras eller hur vattnet ska nyttjas.

Översiktplanen är inte juridiskt bindande, den beskriver en inriktning som gjorts efter att olika intressen har vägts samman.

 

I filmerna nedan får du en enkel överblick av innehållet i översiktsplanen och vad syftet med en översiktsplan är.

 

 

Vad händer sen?

 

Antagande

När alla synpunkter är behandlade och granskningsförslaget är bearbetat till en antagandehandling, är översiktsplanen klar. Kommunfullmäktige kan då anta planen.

 
Illustration över processen att ta fram en ny översiktsplan med fyra steg; inlyssning, samråd, granskning och antagning.

Arbetet med att ta fram en ny översiktsplan består av flera steg; inlyssningsfas, samråd, granskning och antagande. 

 

Andra översiktliga planer

Översiktplanen kompletteras med fördjupningar och tillägg som fokuserar på specifika platser eller områden. Gällande översiktsplan är antagen år 2007. 

 

2022/04/28

Städdag 14/5

Lördagen den 14/5 har vi städdag samling kl 09.00 vid godsmagasinet.

2022/04/24

Väg 23 Tjörnarp-Sandåkra

Väg 23 Tjörnarp-Sandåkra, mötesfri landsväg, Höörs och Hässleholms kommuner

 

Inbjudan till samråd – planutformning

Vi planerar för att bygga om vägen mellan Tjörnarp och Sandåkra till en mötesfri 2+1 väg för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten. Vi behöver leda bort grundvatten i samband med utbyggnaden av vägen. Vi bjuder nu in till samråd för att berätta om projektet, om hur du påverkas och få veta vad du tycker.

Tid och plats: Måndagen den 2 maj 2022 kl. 14-16 och 17-19 i församlingshemmet i Tjörnarp. Tisdagen den 3 maj 2022 kl. 14-16 och 17-19 på Vannaröd slott, Sösdala.

Plats för handlingar: www.trafikverket.se/rv23-hoor-hassleholm

2022/04/14

Nu är det vår

NU ÄR DET VÅR OCH DET ÄR SÖSDALA VÅRMARKNAD. FRÅN 09.00 TILL 17.00 PÅGÅR DEN. MÅNGA KNALLAR VERKAR DET TILL ATT BLI. KOM OCH KÖP. ÄVEN LOTTER OCH ANNAT. HÄR FINNS OCKSÅ ETT TIVOLI MED KARUSELLER MM.

Denna fredag är det öppet 10-14 på Sösdala Art&DesignRoom och på Påskafton är det öppet 11-14. Nio konstnärerställer ut och Emelie Ånskogs konst ingår i Konstrundan Mittskåne. Alma Molin och Frida Bäckström är två andra utställare som också har Sösdalaanknytning. I Gamla Skolan i Ynglingsrum ställer Åsa Antalffy Eriksson ut och i Marker Space (gamla Wihlborgs) ställer Arni Thor Arnason ut.

Sösdala Ryttarförening anordnar Pay & Jump! Manbörjar kl. 10.00 med ponnyer, därefter käpphästar och slutligen storhästar. I käpphästklassen med ett 25-tal anmälda är startavgiften till förmån för Ukraina

Denna fredag är ICA-Toppen öppen 8-20, Sösdala Livs 10-22, Frendo 9-18. Ateljé Viktoria har öppet 10-15. På Vannaröds slott är det Öppet hus i Påsk, fredag till söndag 11-16Hajens hoppborgar finns på plats med lekland. Dagspass 50:-. 2 kulor glass med kaffe eller sugrörsdricka 35:-/st. På Asmoarp Natur är det påsköppet 10-16, fredag, lördag och söndag. Pizzeria Sösdala har öppet 15-21 alla dagar. Även Lantkaféet i Tjörnarp baka pizzor påskens alla dagar. PÅ annandagen dock bara fikamöjlighet!

Långfredagens religiösa händelser i nutid är en Gudstjänst i Brönnestads kyrka klockan 11.00. I Tureholmskyrkan är det Musikgudstjänst 19.00. För övrigt är väl påskens stora händelse (utöver Boulen) IOGT-NTOs loppis på Påskdagen 10-15.

Tyvärr blev det en knapp förlust för Sösdala IF när man på onsdagskvällen mötte division 4-laget Råå IF på bortaplan. 3-1 till Råå slutade det hela.

Ha en härlig påsk!

2022/04/11

Öppet Slott

Öppet hus på slottet i Påsk, fredag till söndag 11-16
Hajens hoppborgar finns på plats med lekland
Dagspass 50:-

2 kulor glass med kaffe eller sugrörsdricka 35:-/st
27 sorter att välja på

Skogaholm Goding kanel eller vanilj
2 påsar 22:-
1 påse 15:-

#vannarödsslott

2022/04/08

Minneshoppet

I helgen 9-10/4 anordnar Sösdala ryttarförening Minneshoppet till vår vän Marcus Olofssons minne. Det är hopptävling för stora hästar med start klockan 9 både lördag och söndag. Kom gärna och titta, köp en fika eller grillad korv!

2022/03/31

Kvartettsångsällskapet firar 125 års jubileum

med en vårkonsert i Norra Mellby Kyrka, på temat Otto Lindblad och Hugo Alfvén

10 April Kl 17

Fri entré 

 

PROGRAM

 

Längtan till landet  Otto Lindblad 

 

Vårsång  Jakob Axel Josephson 

 

De muntra musikanterna  August Ferdinand Riccius 

 

Till Oscar I Otto Lindblad 

 

Sångfåglarne  Otto Lindblad 

 

Majsång Friedrich Kuhlau 

 

Ur Shakespeares Henrik VIII Otto Lindblad 

 

Glädjens blomster  Hugo Alfvén 

 

Ångbåtssång  Otto Lindblad

 

Kungssången Otto Lindblad 

 

Uti vår hage  Hugo Alfvén 

 

I månans skimmer arr. Över nejden, A. Söderman)  arr. Hugo Alfvén 

 

Liten fågel Otto Lindblad 

 

Under rönn och syren Herman Palm 

 

Minnets tempel , Otto Lindblad

 

Kvartettsångsällskapet i Helsingborg, även kallat "Kvartettarna", är en fyrstämmig manskör, bildad 1895, vilket gör föreningen till Helsingborgs äldsta ännu verksamma sångsällskap.

 

Alltsedan starten har föreningen bjudit på konserter, ofta med mycket namnkunniga solister, som till exempel Jussi Björling, Rolf Björling, Olle Persson, Einar Beyron och  Malena Ernman.

 

Dirigent Sverker Zadig

2022/03/27

M28/3

11.405 KRONOR BLEV SLUTRESULTATET FÖR DEN INSAMLING som gjordes vid förra fredagens manifestation för Ukraina. Bra resultat och bra uppslutning och ett stort tack till alla som bidrog och deltog. Inte minst ett tack till ungdomarna som tog initiativet.
Denna måndag är det UTE-träning på Snageholmshöjden 18.15 under ledning av Julia Titze. Och 19.00 har Sösdala Bygdegårdsföreningårsmöte på Vannaröds slott 19.00. . 15.30 är det åldersanpassad träning i Sporthallen för SPF- och PRO-medlemmar. Inger Svenssons ersättare leder det hela med säker hand och bestämd röst. 17.00 kör JUNIS innebandy för de yngre igång och 18.00 är det de något äldre som lirar. Allt under Björn och Dennis ledning under överinseende av Ingrid J. För övrigt utsågs Björn och Dennis på söndagen till ÅRETS LEDARE när Skånes IOGT-NTO Juniordistrikt, JUNIS, hade årsmöte – GRATTIS till Er.
Biblioteket har öppet 14-19 denna måndag den 28 mars. Sösdala Föreläsningsförenings fjärde samling i vår är just i kväll på IOGT-NTO Gården klockan 19.30.”BRUKET – Historien om Gunnarps Tegelbruk i Tjörnarp” är titeln på föreläsningen där Pia Ivarsson
visar och berättar utifrån den dokumentärfilm hon gjort. Påtorsdag är det konsert i Norra Mellby kyrka klockan 19.00 då Otto Lindbladkören firar Otto Lindblads födelsedag. Vårfest och öppet hus på Bridgers akademi på söndag kl 12.30-14.30 är det vårfest och öppet hus hos Bridgers Akademi! Man bjuder på mat & dryck. Kl 13.30 blir det Ballong & Trollerishow med Mr Flux. Ni som vill besöka behöver meddela hur många som kommer omgående via sms till 0760288075.
IOGT-NTO och Röda Korset ska ha torglördag den 9 april. Någon mer?? Och den 15 april är det Sösdala Vårmarknad och den 17 april är det Loppis på IOGT-NTO Gården. (Mer saker mottages med tacksamhet). Den 21 maj är det SösdalaDagen.
Ha nu en bra måndag och glöm inte bort att lämna material till SösdalaBladet.

2022/03/23

Oroliga tider

Världen är inte riktigt som det brukar vara och man kan med all rätt fundera över vår säkerhet i Sverige och i Sösdala.

Klicka på länken för att se vart skyddsrumen finns i Sösdala

 

https://msbgis.maps.arcgis.com/apps/instant/nearby/index.html?appid=8bfc89e7c6064bc181c6a1a6bbac2fa3&sliderDistance=1&find=s%25C3%25B6sdala

2022/03/17

Jordförsäljning

Våren gör sitt antågande och jordförsäljningen från Sösdala IF likaså. Som tidigare år är det Weibulls prima jord och i sedvanlig ordning erbjuder vi både hemkörning samt försäljning på plats. 

 

Gratis hemkörning vid köp för minst 420 kr.

 

Hemkörning sker lördagen den 26 mars och lördagen den 2 april, då finns det också möjlighet att köpa direkt på plats på Hanåsvallen, 09.00-14.00 (26/3) och 10.00-13.00 (2/4).

 

Hur beställer jag?
Maila info@sosdalaif.com eller sms:a 073-068 37 83.
Möjlighet till kontant betalning finns, men vi ser gärna att betalning sker via Swish, 123 149 75 69, eller via bankgiro, 318-9156.

 

Den 26/3 är det också dags för vårstädning, och mycket annat, på Hanåsvallen. Då är det dags att göra Hanåsvallen fräsch och fin

inför säsongen. Vi skall bland annat räfsa pinnar & löv - ta med egen räfsa, tvätta bort alger på diverse skyltar, sätta ut bänkar & bord, tvätta möbler till uteserveringen, städa kiosken, fixa till målen etc.

 

Vi hoppas på en rolig dag tillsammans, det bjuds på grillad korv under dagen, ca. 12.00. Föräldrar, syskon, grannar, medlemmar, icke- medlemmar, ALLA är välkomna!

 

Förutom vårstädning och jordförsäljning ger vi bort gamla match- och träningskläder. Spara en slant och hämta hem fina träningskläder denna dag!

 

Välkomna till en fullspäckad dag på Hanåsvallen!

2022/03/16

Veckans konstnär

Veckans konstnär på Sösdala Art&DesignRoom är Ann Frödeberg. Ann har målat aktivt sedan våren 2018, ungefär 30 år tidigare har hon gått enstaka kvällskurser i oljemålning samt akvarell. Sedan Ann upptäckte det fantastiska i att måla intuitivt, helst i akryl, har hon gått flera kurser och workshops såväl online som i grupp. Allt ledde till slut fram till lärarutbildning maj 2020 i Vedic Art, intuitivt måleri. Februari 2021 – september 2021 gick Ann ett coachingprogram i måleri för att ytterligare vässas i färg och teknik. Ann har sedan juli 2021 gått en veckokurs i akvarell på Skurups folkhögskola. En kurs i oljemåleri ligger framför Ann under hösten/vintern 2021. Den främsta inspirationskällan för Ann kommer från naturen, människor och livets alla skeenden, livet självt helt enkelt. Det pågår ständigt en lärande process i den egna utvecklingen, att skapa genom färg har förändrat hennes synsätt och perspektiv på livet. Varmt välkommen för ett besök och sprid gärna till vännerna. Vi har öppet denna vecka på lördag kl. 11:00-14:00.
Sösdala Art&DesignRoom Torget 4 282 72 Sösdala.
Kontaktinfo: samuel.ivar.ek@gmail.com, Mobil: 070 26 56 925
www.sosdaladesign.com

2022/03/12

Äntligen grillväder

Äntligen grillväder.
Köp kol/briketter av Sösdala brottarklubb.
Svensk hälsingekol 7,5kg för 125 kr. Hemkört inom Sösdalas närhet.
Beställ här eller av Johanna Gustavsson 0736267049, Maja Nilsson 0702975899.
Stötta en lokal förening!

2022/03/10

Åtta miljoner kan gå till Sösdala simhall i år

Åtta miljoner kan gå till Sösdala simhall i år

📷Renoveringen av Sösdala simhall kan starta i år, med hjälp av åtta miljoner kronor som förs över från förra årets budget, om kommunfullmäktige beslutar på samma sätt som kommunstyrelsen. Foto: Lotta Persson

Renoveringen av Sösdala simhall kan påbörjas i år, trots att de 25 miljoner kronor som komunfullmäktige budgeterat ligger först på nästa år. Åtta miljoner av överblivna investeringspengar från 2021 föreslås nu gå över till 2022. Kommunalrådet Lena Wallentheim (S) fick igenom sitt yrkande efter votering i kommunstyrelsen, men även detta måste klubbas av kommunfullmäktige.

Renoveringen och återöppnandet av Sösdala simhall är en återkommande stridsfråga mellan den borgerliga kärnalliansen som säger nej och SD och de rödgröna som drivit igenom pengar utanför budgeten två år i rad. I budgeten för 2021 fanns 8,3 miljoner kronor till att starta projektet, men dessa användes inte. Tekniska nämnden hade föreslagit att pengarna skulle flyttas över till 2022 för att nu användas till upphandling och byggstart. Men beslutsförslaget var att renovering och ombyggnad av simhallen inte överhuvudtaget skulle genomföras.

📷Kommunalrådet Lena Wallentheim (S). Foto: Berit Önell

Lena Wallentheim begärde vid sittande möte att åtta miljoner ändå skulle överföras och fick majoritet tillsammans med SD och C. V, som enbart har ersättarplats i kommunstyrelsen, lämnade en protokollsanteckning till stöd för förslaget. Voteringen slutade 8-4. Folkets väl deltog inte i beslutet.

– Pengarna fanns ju i föregående års budget. Det var självklart för oss att föra över dem, säger Lena Wallentheim.

Hon konstaterar att en upphandling tar lite tid.

– Om vi kan komma igång efter sommaren får man kanske vara glad, säger hon.

Hon påpekar också att underhållet på Sösdala simhall varit eftersatt och att tekniska förvaltningens årliga pott för så kallade reinvesteringar därför också kan användas. Eftersom totalsumman för Sösdala simhall dessutom räknats upp från 22 till 25 miljoner tror hon inte att det är nödvändigt att vänta på de extra 7,5 miljoner som tekniska nämnden äskade förra året. De skulle bland annat användas till tillgänglighetsanpassningar som inte var medräknade i det ursprungliga beloppet. Men den frågan har blivit hängande i luften eftersom den återremitterades av kommunfullmäktige.

Berit Önell

2022/03/10

Korv på torget

Äntligen tillbaka!!! Lördag 12 mars kommer vi till Sösdala torget
Tävla ch vinn en KORVKASSE värd 200 kr
Gilla och dela eller tagga tre vänner
Med oss har vi NYRÖKT Ål från Kåseberga fisk
Goda rökta Skånska korvar,isterband basturökt fläsk, rökt fläskfilé,lufttorkad salami (vitlök, peppar, jägare, texmex, chorizo,viltkorvar ,torkad renkött mm
Välkomna
OBS!!! 10-14

2022/03/07

NI VET VÄL ATT VI ÖVER 75 ÅR

och bor hemma kan få hjälp med enklare sysslor utan att det kostar dig något. Du har förskottsbetalat det via skattsedeln liksom så mycket annat. Det du kan få hjälp med via denna fixartjänst är bl.a. sätta upp lampor och tavlor, byta gardiner, byta en propp eller glödlampa, kolla brandvarnaren för att nämna något. Men de kommer inte och skottar eller klipper gräsmattan, planterar i balkonglådan. Hur det är med disken står det inget om. Tjänsten bokar du via kommunens kontaktcenter på tel 0451-267000.

2022/03/07

Årsmöte 2022

Den 15/2 var det årsmöte för Sösdala Alliansen och en delvis ny styrelse valdes in. En viss föryngring av styrelsen skedde och som ny ordförande valdes Daniel Talmid.

2018/09/14

TÄTORTSBIDRAGET 2019

Hej!

Efter samverkansmötet sist så bestämde vi att till vi får annan info så fortsätter tätorsbehandlingen som vanligt. det är att ni innan den 15 november fyller i bifogad "ansökan" som sedan lämnas till sösdala Alliansen. 

då vi sammaställer alla ansökningar och sedan träffas alla föreningarna igen för att besluta ev fördelning.

Ansökan tätortsbidrag 2019.docx

Mvh Sösdala Alliansen

2018/04/28

Valborgs firande

Sösdalaortens Bygdegårdsförening bjuder in till Valborgsmässofirande i Vannaröds slottspark
Vi startar kl 19.00 Bålet tänds ca 20.00 Fackeltåg av Sösdala Brottarklubb Sång av Otto Lindbladkören Camilla ”Millan” Persson håller vårtal Försäljning av grillad korv och lotter Hjärtligt välkomna! länk till deras blad HÄR!

2018/03/22

Summer Camp 2018

Under sommarlovet 2018 arrangerar föreningslivet och Hässleholms Fritid ett prova-på läger för ungdomar i årskurs två till och med sju.
Detta är din chans till en minnesrik sommar och ett bra tillfälle att få nya kompisar samtidigt som du får prova på olika fritidsaktiviteter. Tillsammans skapar vi en rolig och händelserik vecka. Lägren pågår dagtid mellan den 18 och 21 juni (v. 25) på följande orter: Hässleholm, Sösdala och Vinslöv.
• Läs mer på anmälningssidan: www.hassleholm.se/summercamp2018

• Kontaktperson: Sara Nilsson, Telefon: 0451-26 60 67, e-post: foreningslager@gmail.com
• Anmälan: Anmälningssidan öppnar den 19 mars. Du som går i skola på annan ort i kommunen än lägerorterna, kan söka plats på passande lägerort.
Sista anmälnings-/betalningsdag är den 15 april 2018 och anmälan är bindande. Anmälan sker via www.hassleholm.se/summercamp2018.
Avgiften betalas vid anmälningstillfället. Betalning är lika med giltig anmälan. Begränsat deltagarantal till de olika lägerorterna. När ”taket” på antalet deltagare är nått, stängs anmälningssidan för orten.
Kostnaden är 400 kr. Efterföljande syskon betalar 300 kr/st. I priset ingår fika, lunch och lägertröja. Bidrag för deltagaravgiften kan sökas via www.majblomman.se.
Mer information om lägret kommer till din angivna mailadress senast v23.

2017/09/27

Nu finns ansökningsblanket tätortsbidraget

Nu har ansökningsblanketen kommit upp så det är bara att hämta ner den till föreningarna. 

Glöm inte ansökningsblanketten ska vara alliansen tilhanda senast den 15 november.

Bara klicka på länken och spara ner den på datan Ansökan tätortsbidrag[3082].docx

2017/08/29

Mat- och Hantverksmässa 2 september

Mat- och Hantverksmässa

Vannaröds Slott 2 september kl 10 – 15

Fri entré, parkering 20 kr Välkomna!

Arrangör: Sösdalaortens Bygdegårdsförening

2017/06/14

Sösdala midsommarfirande den 23 juni kl 10-17

Midsommarfirande i slottsparken den 23 juni


10:00 Midsommarstången kläs. Kom och hjälp till. 

13:00 Festligheten börjar. 

14:00 Midsommarstången reses under ledning av Linderöds Spel- och Folkdanslag, vilka också underhåller och leder lekar kring midsommarstången. 

15:45 Sista chansen att lämna in tipsrundans svarsblankett. 

16:15 Prisutdelning. 

17:00 Festligheten avslutas.


Vannaröds Slottsrestaurang serverar sillamacka med dryck under eftermiddagen.

Hjärtligt välkomna Sösdalaortens Bygdegårdsförening

här finner ni deras egna information

2017/05/29

Sösdala nationaldagsfirande

Samling på torget med fanor för avmarsch 12.45 till Vannaröds Slottspark.
Ledning av Hässleholms Stadsmusikkår.
Korum hålles av komminister Boris Köhler.
Nationaltal av Ingrid Wernersson.
Kaffeservering.
Välkomna önska Sösdalaortens bygdegårdsförening.

2017/04/20

Valborgsmässofirande i Vannaröds slottspark

Vi startar 30 April kl 20:00 Fackeltåg av Sösdala Brottarklubb. Sång av Otto Lindbladkören.

 

Talare: Kristina UddmanGrillad korv till försäljning, lotteriförsäljning.

Arrangör: Sösdalaortens Bygdegårdsförening Hjärtligt Välkomna!

2017/04/11

Sösdaladagen 2017

Lördag 20/5 arrangeras Sösdaladagen på Esplanaden. Från 10:00 till 15:00 ska vi umgås, titta runt bland olika handlare och ha roligt.

Detta är främst en förenings- och företagsdag. Detta innebär att vi behöver så stort engagemang som möjligt från Sösdalas alla föreningar och lokala företag. Hjälpen som behövs är t.ex praktiska saker - som att montera stånd, städa, osv - men också aktiviteter (kom med förslag).

Har du en timme över eller en heldag? Allt deltagande är lika viktigt. Har du förslag på aktiviteter som kan finnas med under Sösdalas egna dag? Kanske något roligt för barnen? Tveka inte att höra av dig! Anmäl dig snarast för att hjälpa oss att arrangera den finaste byfesten som möjligt är!

Anmälan görs enklast genom att mail till info@sosdala.com

 

 

Peter  "Amigo" Rylander är konferencier på SösdalaDagen

                                              +

AmigoShow för alla barn och familjer! Missa inte detta;)

2017/02/21

Summercamp 2017

Förhandsinformation om Summercamp 2017 i Sösdala kan ni läsa här!

Kontaktperson för Summercamp i Sösdala är Kent Rosquist, te 0705-675610 kent.rosquist@telia.com 

Väl mött till en aktivitetsrik och spännande Summercamp 2017 i Sösdala önskar SösdalaAlliansen och medarrangerande föreningar och ledare!!

2017/02/06

Årsmöte 15 februari kl 19.00 OBS! Ändrat datum!

Välkommen till SösdalaAlliansens årsmöte på Vannaröds slott onsdagen den 15 februari kl 19.00. 
OBS! Ändrat datum!

Verksamhetsberättelsen för 2016 finns att läsa här!

Välkomna

2017/02/06

Sösdalabladet nr 34

Nu kan ni läsa Sösdalabladet nr 34 som gäller februari till april 2017! Ladda ner det genom att trycka på länken "Ladda ner Sösdalabladet" i ovankant av sidan.

Om ni vill ha med aktiviteter eller annonser i nästa Sösdalablad så är manusstopp 2 april 2017. Underlag skickas till  info@sosdala.com eller webmaster@sosdala.com

2016/12/28

Kallelse till allmänt möte om Sösdala Alliansens framtid! 16 januari 2017 kl 19.00!!

Sösdala Alliansen är viktig funktion för byns framtid och för invånarnas trivsel. Det tror vi i 
Alliansens styrelse, att de flesta i byn håller med oss om.

Vi tror att Alliansens påtryckningar, har haft stor betydelse för att vi fått tågstoppet. De
aktiviteter vi anordnar som vår- och höstmarknad, Sösdaladag, Julmarknad mm tycker nog
de flesta, att de bidrar till vår gemenskap i byn.
Samtidigt som det är en glädje att arbeta ideellt tillsammans med trevliga människor, så kan
det bli för mycket av det goda. Därför har de flesta av Alliansens styrelsemedlemmar
meddelat valberedningen, att de tänker avgå vid verksamhetsårets slut.
Huvudorsakerna till detta är:
 Det är endast styrelsen som utför de arbetsuppgifter, som krävs för de arrangemang
som vi anordnar. Det medför att arbetsbelastningen blir alldeles för hög, på de
relativt få som ingår i styrelsen.
 Det är för lite engagemang från andra föreningar och Sösdalabor. Mer av detta skulle
ge större trivsel och gemenskap. Vi skulle då få bättre möjligheter att genomföra våra
arrangemang och eventuellt klara att arrangera ännu fler.
Det krävs nu betydligt mer engagemang ifrån fler Sösdalabor, i de aktiviteter som föreningen
anordnar. Får vi inte detta, så kommer den nuvarande styrelsen inte att planera för några
aktiviteter under år 2017.
Detta innebär i så fall, att våra tre marknader och Sösdaladagen samt Big Bang kan komma
att ställas in. Dessutom kan januarinumret av Sösdalabladet komma att bli det sista.
Med anledning av detta, så kallar vi till ett allmänt möte för alla som är intresserade av
Sösdala Alliansens framtida verksamhet.

Vi träffas på måndagen den 16 januari i kl. 19.00 på Vannaröds Slott.

Maila gärna till oss om du kommer att delta. Vi vill ha det senast måndagen den 9 januari.
Skicka svaret till någon av nedanstående:
Jörgen Svensson rc_jorgen@homail.com
Göran Nilsson gorran.nilsson@telia.com
Kent Rosquist kent.rosquist@telia.com
Susanne Lauber susanne.lauber@live.se
Eddie Hecktor buseddieh@hotmail.com
Mi Svensson ronnie66@telia.com

Välkomna,
Styrelsen i Sösdala Alliansen

Kallelse 170116.pdf

2016/12/20

Big Bang 31 december

The Big Bang in Sösdala. kl 23.45 Vi skjuter gemensamt ut 2016 och in DET NYA ÅRET 2017

Plats: Parkeringen vid VANNARÖDS SLOTT

Finansieringen svarar Sösdala Alliansen för MEN… det är tillåtet, och en förutsättning om Ni vill att detta arrangemang skall fortsätta, att vara med och bidra med en slant. Det går bra att sätta in en slant på bankgiro 5212-1639 Sösdala Alliansen, märk inbetalningen The Big Bang i Sösdala, samt ditt, Era namn, (frivilligt). Skjut inte upp insättningen….Gör det nu! Tack för Ditt bidrag!

Gott Nytt år önskar SösdalaAlliansen!!

2016/12/20

Sösdalaalliansen önskar alla en God Jul och Gott Nytt År!!

2016/12/05

Vinnare av tävlingen på julmarknaden

Vinnare i gissningstävlingen på julmarknaden blev Kalle Hofvander. Repets längd var 288 dm och Kalle gissade 290 dm. Grattis Kalle!!

Sösdalaalliansen önskar alla en God Jul och Gott Nytt År!!

2016/11/23

Julstjärnorna

Många har undrar om varför inte julstjärnorna sitter uppe längs med huvudgatorna/infarterna i år.
Anledningen är att Trafikverket inte längre tillåter kommunen att sätta upp julstjärnorna i deras stolpar.

Trevlig advent önskar SösdalaAlliansen

2016/11/17

JULMARKNAD 4 december

JULMARKNAD PÅ TORGET OCH I GODSMAGASINET 4 december kl 13.30 -16.00  Hantverkare och försäljare/knallar är inbjudna att berika julmarknaden tillsammans med våra föreningar och företagare. Musik, försäljning av det mesta såsom lotter, glögg, grillad korv, juldekorationer, kakor mm, mm
Tomten besöker Björkhaga kl 14.15, anländer därefter till torget cirka kl 15.00 och dansar med alla kring granen och delar därefter ut julgotter till barnen.

Anmäl plats och aktivitet till Sösdala Alliansen på marknad@sosdala.com senast 29/11.

Sösdala Alliansen hälsar ALLA varmt och hjärtligt välkomna

     

2016/10/27

Inbjudan till diskussion om Sösdala Alliansen framtid!

Sösdala Alliansen är viktig funktion för byns framtid och för invånarnas trivsel. Det tror vi i Alliansens styrelse, att de flesta i byn håller med oss om.

Läs hela inbjudan här!

Vi vill diskutera kring vår nuvarande verksamhet och vilka möjligheter det finns att göra Alliansen till en gemensam plattform för hela vår bygd.

Vi träffas vid två tillfällen, dels på tisdagen den 8/11 och dels på onsdagen den 9/11.  Vi samlas i Service kontoret i Stationsbyggnaden kl. 19.00.

Maila gärna till oss om ni kommer att delta och hur många som kommer. Skicka svaret till kent.rosquist@telia.com senast söndagen den 6/11. 

Välkomna,

Styrelse och Valberedning i Sösdala Alliansen

2016/10/20

SösdalaAlliansen - tillsammans för alla i Sösdalabygden

SösdalaAlliansen - tillsammans för alla i Sösdalabygden
Det är naturligt att man inte jobbar "livstid" i Alliansens styrelse. För närvarande är det en period av förnyelse på gång. Det innebär att det behövs några nya händer för arbetet med att främja Sösdala.

Läs mer här.....

2016/09/23

Sösdalabladet nr 33

Nu kan ni läsa Sösdalabladet nr 33 som gäller oktober 2016 till januari 2017! Ladda ner det genom att trycka på länken "Ladda ner Sösdalabladet" i ovankant av sidan.

Om ni vill ha med aktiviteter eller annonser i nästa Sösdalablad så är manusstopp 4 januari 2017. Underlag skickas till  info@sosdala.com eller webmaster@sosdala.com

2016/05/23

Sösdaladagen 2016

Tusen tack till alla föreningar,företag och alla sösdalabor som i lördags på Sösdaladagen gjorde vår lilla fina by ännu lite bättre. Det är så härligt när alla kommer tillsammans o gör byn lite mer levande. Tack än en gång. 

Norra Skånes reportage om Sösdaladagen

Ge er synpunkt om Sösdaladagen, se omröstning på förstasidan!

Ha en skön sommar önskar SösdalaAlliansen

2016/03/15

Uppdaterad företagssida

Nu har sidan med medlemsföretag uppdaterats så att man kan klicka på företagens logotyp och komma vidare till respektive företags hemsida (öppnas i ny flik). Se www.sosdala.com/foretag/

2016/02/09

Verksamhetsberättelse 2015

Läs verksamhetsberättelsen för 2015 här!

2016/01/28

Sösdalabladet nr 30

Nu kan ni läsa Sösdalabladet nr 30 som gäller februari till april 2016! Ladda ner det genom att trycka på länken "Ladda ner Sösdalabladet" i ovankant av sidan.

Om ni vill ha med aktiviteter eller annonser i nästa Sösdalablad så är manusstopp 3 april. Underlag skickas till  info@sosdala.com eller webmaster@sosdala.com

2016/01/10

Premiär för nya www.sosdala.com

Ny har äntligen Sösdalaalliansen lanserat en ny hemsida.......

www.sosdala.com kan ni hitta information om vad som är på gång i Sösdala med omnejd, våra företag och föreningar i Sösdala samt information om öppettider för t ex ÅVC och servicekontoret.

Kom gärna med synpunkter på vår nya hemsida.

  • Vad gillar ni med den nya hemsidan?
  • Vad kan göras bättre?
  • Vilken information saknar ni?

Dessa skickas till webmaster@sosdala.com alternativ i kontaktformuläret.